Streamingtjänsten Hulu ska lansera Live-TV under 2017

Amerikanska Hulu är inte så känt i Sverige, men den delvis reklamfinansierade streamingtjänsten har ett skapligt utbud av TV-serier, ofta redan dagen efter sändning. Nu annonserar man så Live-TV, med nyhets- och sportsändningar i realtid. Kommer även våra lokala aktörer att börja med sådant?

För närvarande saknar exempelvis Netflix och andra svenska tjänster sådant som livesändningar av sporthändelser, något som dock onekligen verkar på tapeten. I synnerhet Facebook Live verkar satsa på livesändningar, något som dock vi inte vet om vi får här i Sverige.

Läs mer: Facebook har smygtestat sin första sportsändning i Live-TV

Hulus VD, Mike Hopkins, gick nyligen ut med nyheten att Hulu kommer att lansera live-streamingtjänst under nästkommande år.

Tjänsten kommer att kombinera flöden från betal- och reklamkanaler, och ska på så sätt “föra samman det bästa från både linjär-TV och on-demandtjänster i en personlig upplevelse optimerad för den samtida, ständigt uppkopplade TV-tittaren”, sade Hopkins.

Sportkanaler från stora TV-bolag som som ABC, ESPN, Disney, Fox, Fox News, FX och Fox har redan säkrats, och förhandlingar sker med NBCUniversal.

Tittarna kommer att kunna se på TV på samma sätt som man kan med betalkanaler, men kommer också att kunna lägga till program “on-demand” för att inte missa något spännande.

Det finns inga uppgifter om exakt vad som kommer att ingå i kanalpaketet, samt priserna eller när tjänsten väl ska sjösättas.

Men nog är det även här tydligt att alla “stora” spelare alltmer satsar på den uppkopplade TV-kunden – något vi får hoppas även kommer sprida sig till våra breddgrader.