Stort intresse bland unga tjejer att delta på Entreprenörskollo

I slutet av månaden startar Sime Nexts Entreprenörskollo på Epicenter i Stockholm för ungdomar mellan 14 och 18 år. Välkända storbolag, start­ups och entreprenörer kommer under en veckas tid att utbilda och inspirera unga till att starta sina drömbolag.

Ansökningen öppnades den 21 april 2016 under Sime Next och har varit öppen för alla i målgruppen. Intresset har varit stort och platserna fylldes snabbt där 60 procent av ansökningarna kom från tjejer.

Läs också: Sime Next startar Entreprenörskollo för ungdomar

– Kolloidén tog form i samband med att vi arbetade med Sime Next, vår ungdomssatsning om entreprenörskap, säger Jens Ahlvarsson, projektledare på Sime Next. Kollot är en naturlig förlängning av vårt heldagsevent som mer handlar om att motivera och inspirera den breda massan. Under kollot kommer vi närmare deltagarna och kan dela med oss av vår expertis och delar av vårt breda kontaktnät. Med partners från bland andra Sveriges bästa VC­bolag, några av Sveriges mest eftersökta talare och branschkollegor som handledare blir det spännande att se vad utfallet blir.