Sten-påse-sax; så vill HipChat göra slut på debatterna på kontoret

Behöver du något att göra de sista timmarna innan helgen på jobbet? Är du trött på Vinnar-Göran från ekonomiavdelningen? Meddelandetjänsten för internkommunikation, HipChat, har lösningen för dig med den eviga leken som gör slut på alla debatter.

HipChat är en tjänst från Australiensiska företaget Atlassian, som ska minska antalet interna mail genom en överskådlig meddelande- och fildelartjänst.

På senare tid har en del konkurrenter dykt upp, bland annat Slack, och Atlassian kände sig därför tvungna att integrera nya funktioner till HipChat – numera kan man exempelvis beställa Taxi via Uber från HipChat.

Läs mer: Chefen från Office Space är tillbaka i denna reklamfilm för HipChat

Med den nya, revolutionerande stridsfunktionen “sten-påse-sax” (eller är det sten-påse-sax!?) hoppas man på att öka distansen till konkurrenten ännu mer. Eller så ville de bara tvinga världens kontorsanställda att prokrastinera lite till.

hipchat sten

Själva säger de att även om HipChat handlar om att “få jobbet gjort”, så kan även de hårdast arbetande anställda ta en paus och ha “lite kul”.

De kan mycket väl ha rätt. Men det kan också vara början på slutet för en hel drös mindre kontor i världen. Vad tror ni själva – för eller emot? Sten, sax eller påse?