Statista ska erövra Sverige med sina tjänster

Statista är en sökmotor för alla statistikälskare som vill få tag på den senaste datan inom en rad olika områden snabbt, enkelt och i färdiga format. Vi har pratat med Peter Bachman och Robin Huedepohl som ska lansera Statista i Skandinavien.

Statista.com – vad är det för något och varför ska jag använda tjänsten?

Peter svarar: Friedrich och Tim, de båda grundarna till företaget fick idén att skapa Statista när de båda jobbade inom Boston Consulting Group och letade efter data kvällen före ett viktigt möte. De tyckte att det tog för lång tid att hitta data som de sökte efter. Ur frustrationen föddes idén om att skapa en slags “Google” för relevant marknadsdata i ”ready to use format”.

Statista, i ett nötskal, är en sökmotor för relevant marknadsdata och statistik. Tjänsten innehåller även flera extratjänster som infografik, dossiers, rapporter, studier, prognoser, digital market outlooks och mer. Med bara ett klick på musknappen får du aktuell data otroligt fort och filtrerat i format som kan användas på en gång.

Statista har en stor egen Research- & Analysavdelning som hjälper kunder att få svar på individuella förfrågningar. För att få tillgång till den kunskapen behöver man bara ett företagskonto, som inte kostar  mycket. Som kund kan man vända sig när som helst till Statistas experter som kommer med svar inom 24 timmar. Med Statista vinner våra kunder mycket tid och kan fatta smartare beslut.

Hur kommer Statista jobba med svenska datakällor? Vilka datakällor kommer ni att förse svenska marknaden med?

Robin svarar:
Statista jobbar idag med mer än 18.000 datakällor. Drygt hälften av datan (50 procent) är exklusiva som vi köper in. En femtedel (20 procent) tas fram av Statistas egna Research & Analysavdelning och 30 procent finns tillgänglig på nätet, men vi har redan sökt och hittat åt dig.

Just nu använder vi redan flera skandinaviska källor och precis som med andra länder vi går in i (Spanien, Frankrike) utökar vi i rask takt.

Vad gör ni med den data ni samlar in?

Robin svarar: Inom Statista finns flera avdelningar som jobbar hand i hand med statistik, data, IT, Research & Analys, Sales och Content. Därför är allt material som finns i Statistas portal direkt användbar, transparent samt med direktlänk till datakällan.

Var kommer ni att ha ert kontor?  Vem kommer att jobba där?

Peter svarar:  Det är planerat att ha ett kontor i Skandinavien inom den närmaste tiden.
Statista kan erbjuda en rolig arbetsplats och vi är alltid på jakt efter de bästa och drivna personerna, som vill har kul på jobbet och vara framgångsrika.