Spotify ska producera egna TV-serier

Svenska musikstreaming-tjänsten Spotify har sedan ett tag tillbaka satsat mer och mer på videoinnehåll, utöver musiken. Det har handlat om avtal med mediehus kring redan befintliga program – men nu ska man bredda videoutbudet med 12 helt nya, egna serier.

Dessa serier ska vara mellan 5 till 15 minuter långa, och vara av olika typer – animerade, dokumentära och komediserier utlovas, skriver Bloomberg. Det som förenar alla är att de på ett eller annat sätt ska handla om musik.

Några redan nämnda titlar är Landmark (om avgörande ögonblick i musikhistorien), Drawn & Recorded (en animerad serie om viktiga händelser i stora artisters liv). Skådespelaren Tim Robbins ska medverka i en fejk-dokumentär om nästa stora namn inom dansmusiken.

Russel Simmons, grundaren av Def Jam Records ska också vara med och göra Rush Hour, en serie där två stora namn inom Hip Hop måste samarbeta för att tillsammans få en okänd publik på en okänd plats att dansa loss.

Serierna låter onekligen spännande och kan vara givande för musikälskare – och generera fler betalande användare till Spotify, som måste fortsätta hålla försprånget uppe före utmanare som Apple Music.

Serierna kommer att sändas i USA, Storbritannien, Tyskland och ja, även Sverige såklart. Just nu har inte några datum angetts, men dessa bör komma på måndag nästa vecka.

Läs mer: Christian tycker till om Spotify Video