Spotify lanserar tecknade videohistorier – men kommer användare att titta?

Videobranschen är tuff, och även om man skapar intressant innehåll så är det svårt att slå sig fram bland etablerade videoplattformar. Men det är lite vad svenska musik-streamingjätten Spotify nu verkar försöka sig på, i samband med att man lanserar animerade videohistorier om musikhistoria. Är detta något som lockar användare?

Många av oss använder sig av Spotify dagligen, och tjänstens integrering i allt från TV-apparater till mobiltelefoner bidrar till dess framgång. Men vad de flesta säkert använder Spotify till är musik, och det är kanske inte den första appen att gå till när man vill se kreativt videoinnehåll.

Läs mer: Spotify ska producera egna TV-serier

Men nu verkar man ändå vilja testa marken något, och lanserar därför en serie tecknade videoberättelser kring musikgenrer och deras historia. “Deconstructing”, heter videoserien och först ut är EDM (Electronical Dance Music). Det är söta, informativa och framförallt korta videos då de är anpassade för den mobilbaserade tittaren.

Spotify har samarbetat med videoveteranerna ATT:, vilket såklart syns i kvaliteten på videon (som ni kan se nedan). Vi får se om detta lockar några tittare i längden dock – efter detta första avsnitt ska det följa fler, och Spotify sägs även hålla på med fler korta videoserier som “Rush Hour”.

Kommer vi att varva våra spellistor med roliga videos om några år? Eller blir Spotifys videos bara en rolig fotnot?