Spotify kan komma att köpa SoundCloud

SoundCloud är en tjänst som är känd bland många musikintresserade, där många demoband kan lägga upp sin musik. Man har också nyligen lanserat en egen betaltjänst för musikstreaming – något som inte riktigt fått fart ännu. Nu verkar det som om Spotify kommer köpa upp tjänsten innan den blir för stor.

Det är en Financial Times som rapporterar att musiksstreamingjätten Spotify är i “långt gångna” samtal med SoundCloud kring ett potentiellt uppköp.

Priset sägs i så fall hamna på cirka 700 miljoner dollar (drygt sex miljarder kronor), enligt bland andra The Verge, som dock ställer sig frågan kring varför Spotify vill köpa SoundCloud.

SoundCloud har nämligen hittills inte lyckats med att sätta någon större press på musikjätten med sin egen musiktjänst, så man är ingen större konkurrent. Men å andra sidan så har man en gedigen samling låtar, kring 125 miljoner.  Den som mest tjänar på detta kan vara SoundCloud själva, som får en stabilare kassa att röra sig med.

Läs mer: Spotify stärker sin ledande ställning med nytt samarbete

Just finns det inga officiella bekräftelser kring någon potentiell affär, som vanligt vid sådana här fall. Men det är i varje fall tydligt för alla att Spotify nu fortsätter att bli den allt mer dominerande musikjätten på marknaden, utan någon egentlig utmanare.