Spotify introducerar programmatic-lösning för sina annonser

Det var i och med att Spotify köpte MightyTV som de även meddelade att de kommer introducera programmatic annonsering i musiktjänsten. Något som kan göra annonserna bättre riktade till användarna.
Idag kan annonsörer köpa 15-30 sekunders reklam på Spotify genom att buda på platser baserat på demografiska data som lyssnarvanor, geografi, kön och ålder. Genom att introducera programmatic kan nu den processen förenklas och samtidigt göra annonsupplevelsen mer personlig för användarna.
MightyTV är mest kända för att använda machine learning och personaliseringsstrategier för att skapa spellistor av rekommenderade TV-serier och filmer. Hela MightyTV-teamet kommer nu ingå i Spotify, och MightyTVs VD Brian Adams blir chef för teknik-avdelningen.
Tillsammans med personal från det nyligen uppköpta Sonalytic, som jobbar med ljudigenkänning, kommer Spotify kunna erbjuda markant bättre personalisering av såväl spellistor som rekommendationer, och så klart annonser. Spotify’s vice produktchef Jason Richman säger i ett uttalande att ”Brian och hans team kommer hjälpa oss fortsätta utveckla våra intäktsmodeller och utveckla vår ledarposition inom programmatic-audio”.
Redan tidigare i februari lanserade SoundCloud sin programmatic annonsering globalt, och konkurrenten Pandora har haft programmatic annonsering i flera år. Så i det här läget är det faktiskt Spotify som är sent på tåget. Dock gör deras position på marknaden att det i det närmaste var ett krav att introducera programmatic för sina annonser. Nu undrar vi bara hur lång tid det kommer att ta för Brian och hans team att få allt på plats.