Spoon kliver ut i Europa genom köpet av brittiska Southerly

Nu tar Spoon klivet in på den europeiska marknaden genom att förvärva den brittiska contentbyrån Southerly.

– Att etablera Spoon i Storbritannien har stått på önskelistan länge, men det var först när vi träffade Southerly som vi hittade en ”perfect match”, säger Spoons vd Anders Ribba.

Southerly är en Londonbaserad byrå som under snart 10 års tid hållit hög kreativ nivå och skapat kommunikationslösningar av hög kvalitet för uppdragsgivare som Shell, Philips och Royal Bank of Scotland. Byrån driver dessutom en framgångsrik blogg som vunnit UK Blog Awards flera år i rad.

– Vi delar övertygelse och tro på story-driven och verklighetsbaserad kommunikation. På många sätt liknar vi varandra och jag är övertygad om att vi kan utvecklas tillsammans, både i Norden och i Storbritannien. Vi kommer utbyta specialistkunskaper och resurser med varandra från dag ett.

Spoon har i dag kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo och Helsingfors.

– Vår ambition är att hela tiden växa och utvecklas, men utan att göra avkall på det som är Spoons arv och dna. Därför är det viktigt att hitta rätt företag och partners att utvecklas tillsammans med. Vi har samarbetat på olika sätt med Southerly under ett års tid och bland annat genomfört stora pitcher tillsammans.

– Vi har en stark position internationellt och ett stort förtroende hos våra internationella uppdragsgivare. Självklart tittar vi nu på hur vi kan etablera oss på fler marknader i framtiden. London är ett viktigt steg, men det är långt ifrån det sista, säger Anders Ribba.