Dataspelet Ingress från Google blir TV-program

Ingress använder GPS-funktioner i din mobil för att skapa spelplanen. När du sedan går ut på stan för att medverka i spelet upplever du så kallad augmented reality, eller förstärkt verklighet som det kallas på svenska. Anywho så ska nu spelet Ingress från Google bli ett TV-program.

Skaparna bakom TV-programmet är studion som också producerade filmen The Mummy.

Vad är då Google Ingress? 

Spelet som släpptes för tre år sedan har fått en stark fan-base. För att spela Ingress måste man förstå handlingen och för att förstå den krävs en hög nivå av Geek.

Så här beskrivs spelet på Wikipedia:

Spelare måste samla “XM” (Exotic Matter) genom att hitta det i den riktiga världen med sin enhet. “XM” används tillsammans med saker man har fått från portaler, för att ta över andra portaler. Portalerna finns på allmänna platser, så som torg, vid statyer m.m. Det finns två lag som tävlar om att ha kontroll över portalerna, ‘Enlightened’ och ‘Resistance’. När en portal har blivit “hackad” och övertagen så kan den bli sammankopplad med två andra portaler i form av en triangel, för att skapa ett fält mellan portalerna. Antalet människor som finns i fältet är sedan “kontrollerade” av laget som har portalerna. Målet är kontrollera fler än vad motståndarlaget gör.

Glasklart, eller hur!

Efter att du tagit dig till exempelvis Hötorget och hackat statyn utanför konserthuset har du med några medspelare skapat kontrollerande portaler. Nu gäller det att skydda dem mot motståndarlaget som försöker förstöra portalerna. Kampen har börjat.

Kanske det här videoklippet gör det ännu tydligare:

Är du redo att testa? Spelar du Google Ingress?

Skriv till oss redaktion (a) dagensanalys.se