Spelbranschen tar klivet in i videobranschen

Under eventet Unity Europe visade företaget Unity, som gjort en av världens mest använda spelmotorer, upp deras senaste verktyg Cinemachine. Verktyget gör att vem som helst kan skapa animerade filmer med mycket hög kvalitet, utan att behöva kunna skriva kod.
Genom Cinemachine vill Unity revolutionera videomarknaden, framför allt för spel, men även för övrig animerad film. Unity har som motto att demokratisera utveckling, något som de verkligen gör genom det nya verktyget.
Men funktioner som liknar funktioner i såväl Garageband och FruityLoops som Sony Vegas och Photoshop gör det att tröskeln för många kommer vara mycket låg att börja göra sina egna filmer.
Det bästa är att verktyget är gratis fram till dess att du börjar tjäna pengar på att använda det. Det betyder att alla som är nyfikna på att bli animatörer eller jobba med videoproduktion nu har möjlighet att testa och lära sig själva utan att behöva lägga ner tusentals kronor i licenskostnader, eller använda sig av egna stop-motion produktioner.
Cinemachine har en hel kader av funktioner inbyggt, såväl att kunna bygga på din animerade karaktär med olika förprogrammerade rörelser, som att kunna byta kameravinkel och perspektiv. För de som är riktigt noga med utseendet finns det dessutom flera olika reglage och knappar för att justera fyllighet och färgton med mera.
Låter det för bra för att vara sant? Titta själv på filmen nedan!