Spel lönar sig i den digitala tidsåldern

Äger du en Xbox har du med all sannolikhet spelat Halo. Ett spel som tjänat enorma summor pengar till Microsoft och skaparna.

Halo har till idag tjänat hela 43 miljarder kronor till Microsoft och skaparna 343 Studios. Ett bevis på att spel lönar sig både i stora och små format.

Det finns dock andra spel som tjänat grova pengar på kortare tid. Bland andra Grand Theft Auto V som tjänade 9 miljarder kronor på bara tre dagar.

Kort om Halo från Wikipedia:
Halo är en science fiction-spelsserie, som hittills består av 6 förstapersonsskjutare (och en expansion & nyversion av Halo Combat Evolved) och ett strategispel. Halo skapades av Bungie Studios, men ägs och distribueras av Microsoft Game Studios, efter 2010 köptes rättigheterna till Halo av 343 Industries, som sedan fortsatte utveckla serien. Spelserien har sålt i runt 30 miljoner exemplar och räknas bland de mest framgångsrika förstapersonsskjutarna någonsin. Spelen är särskilt berömda för onlineläget, som är ett av de mest aktivt spelade och hyllade på konsol. Spelen har släppts till Xbox, PC, Mac och Xbox 360. Dessutom har ett antal böcker, webb-serier, och dylikt baserat på Halo lanserats.