Spel i Messenger nu till alla

Facebook gör Instant Games tillgängligt för samtliga 1,2 miljarder Messenger-användare i världen. Kommunikationsjätten introducerar även nya avancerade spelfunktioner och spelbots, vilket gör det möjligt för utvecklare att skapa mer dynamiska och engagerande spelupplevelser till användare.
Nya spelfunktioner inkluderar turnébaserade spel, topplistor och resultattavlor samtidigt som spelare får ta del av mer visuella och skräddarsydda spelmeddelanden under spelets gång. Facebooks spelbots hjälper till att locka tillbaka spelarna genom nya spelalternativ och uppdateringar från topplistorna.
Ett av de första spelen som utnyttjar de nya spelfunktionerna är Zynga’s Words With Friends, ett av de populäraste mobilspelen genom tiderna som nu finns tillgängligt i Messenger. BlackStorm’s EverWing, som är en succé på Messenger blir även det första spelet som använder spelbots.
Beroende på vald enhet och befintlig plats finns det nu upp till 50 speltitlar tillgängliga i Messenger, med fler titlar som lanseras redan nästa vecka. Inom kort lanseras även världens högst rankade biljardspel – Miniclips 8 Ball Pool på plattformen.
Instant Games till Messenger finns både till iOS och Android.