Sparks och Solita går ihop för att skapa datadriven framtid

Solita förvärvar svenska datakonsultföretaget Sparks med ambitionen att bli Nordens ledande konsultföretag inom tjänster kopplade till data och digital transformation.

Sparks är ett konsultföretag med inriktning mot data och analys. Tillsammans vill nu Solita och Sparks skapa Nordens ledande datakonsultföretag för att hjälpa företag att skapa datadrivna affärer, automatisera sina verksamheter med hjälp av data samt använda data för att förutspå kunders behov.

Sparks har cirka 70 aktiva kunder och deras partners återfinns Tableau, Snowflake, AWS, Microsoft, Matillion, Alteryx och Planacy.

Vi är väldigt glada över att ha hittat Sparks, som liknar oss både sett till företagskultur och fokus på kunden. Tillsammans kommer vi kunna hjälpa våra kunder i Sverige på ett ännu bättre sätt, säger Solitas vd Jari Niska.

Sparks passion handlar om att hjälpa företag att bli smartare med hjälp av data. Både Solita och Sparks har passionerade, högkompetenta medarbetare och liknande företagskulturer, vilket lägger rätt grund för vår framtida framgång på den svenska marknaden. Efterfrågan på datalösningar kommer att fortsätta att växa. Solitas expertis inom strategi, teknik, integration och molntjänster i kombination med vår breda datakompetens säkrar att vi kan fortsätta ligga i framkant när det kommer till moderna och molnbaserade datalösningar i Norden. Det här gör oss till en starkare partner för alla företag som vill skaffa sig datadriven affärsförmåga, säger Linda Borelius, medgrundare och vd på Sparks.