Googles AI-visioner är här – spana in Googles nya produkttrailers

Google har nu släppt en hel hög nya produkter under sitt Tech-event tidigare i veckan – och det visade sig att i praktiken alla rykten om smartphonen “Pixel” och VR-headsetet “Daydream View” stämde väl. Man lanserar också en rad andra grejor, och ledordet är Artificiell Intelligens.

Utöver de ovan nämnda nyheterna så släppar man även en röstaktiverad “hemassistent”, en Wi-Fi router och en uppdaterad version av T-dosan Chromecast. Man hoppas på att implementeringen av “smart” AI-mjukvara ska bidra till “ett tvåvägssamtal, en naturlig dialog” mellan Google och användarna enligt Googles CEO Sundar Pichai.

“Vi går från en mobilbaserad värld till en AI-baserad sådan”, menar Pichai. Så vad är det man har släppt då?

Google Pixel – smartphonen och iPhone-dödaren som de som läst internet den senaste tiden (inklusive Dagensanalys.se) säkert redan hört talas om.

Mobilen kommer att vara tillgänglig i både 5-tums och 5.5 tums storlek, och kommer att ha Googles Assistent installerad (en AI-kompis i mobilen). Enligt företaget så ska AI:n bidra till göra Google “personligare” för individuella användare. Man kommer också att ha stöd för det nya VR-headsetet som man också passar på att släppa.

Google Daydream View – ett VR-headset som har en viss potential, då den vill kombinera ett (relativt) lågt pris på under 700 kronor, portabiliteten i exempelvis Samsungs Gear VR och de interaktiva möjligheterna hos mer PC-orienterade headsets som Oculus Rift och HTC Vive, tack vare fjärrkontrollen.

Headsetet som är klätt i ett tygliknande material för att kännas “mysigare” kommer att lanseras i november, och redan nu finns det redan ett 50-tal samarbetspartners som ska släppa skräddarsytt material för Daydream. Inte helt oväntat så ska man också integrera YouTube och Gatuvyn från Google Maps, också.

https://youtu.be/rLLAA4ENIP4

Till sist så visade man också upp Google Home, som är namnet på den röstaktiverade assistenten som ska göra det möjligt att aktivera hela hushållet med röstkommandon. Spela musik, kontrollera belysning och Chromecastade TV-apparater är några av de “många” uppgifter man ska kunna utföra.

Så detta är alltså de nyheter som Google tror ska ta världen med storm, Om det blir så eller inte får vi såklart se tids nog, men det är i varje fall en fascinerande utveckling från sökmotor till Techjätte som vi bevittnat de senaste åren.

Läs mer: Asså nu är jag så förbannad på Googles tafatthet