Sony lanserar Smartband

Du kan med säkerhet säga när något går över från att vara en trend till att bli vardagssak när stora kolosser som Sony börjar ge sig in i leken om att – kvantifiera vardagen.

Sony har tagit fram ett armband som innehåller en ’life-tracking sensor’ som registrerar hur många timmar du rör på dig, hur många timmar du sover och även vilken musik du lyssnar på samt vilka foton du tar.  Än så länge är det oklart vad Sony ska använda all information till. Det är även lite oklart vad vi som bär Sonys Smartband ska göra med all data. Kanske dela ut på Facebook?

Under internetkonferensen Le Web fick deltagarna se ännu fler exempel på företag som lanserar tjänster som kvantifierar vår vardag. Två av de mer intressanta enligt IDG som var på plats är Sen.se och Fitbit.

Franska Sen.se har tagit steget längst. Produkten Mother kartlägger med hjälp av sensorer hur du lever och tanken är att tjänsten ska kunna hjälpa till i vardagen. Det kan handla om att den påminner användaren om att ta sin medicin, att rumstemperaturen behöver höjas en aning eller att kaffet är på väg att ta slut.

Kan detta bli årets julklapp 2014?