Sommarläger i Applebutikerna

Brukar du skicka barnen på sommarläger? Nu kan du göra det till Apples butiker där de under tre dagar får lära sig koda i Swift Playgrounds.
Apple har till i år skapat ett initiativ där de låter barn i åldrarna 8-12 lära sig programmera och skapa. Under lägren får barnen utforska kodning, illustration, musikkomponering och filmskapande, helt enkelt stimulera kreativitet och lekfullhet med kodning.
Barnen får lära sig arbeta i programmet Swift Playgrounds, och bland annat skapa spel och banor för Sphero-robotar. Det hela mynnar ut i ett slutprojekt som visas upp på lägrets sista dag då vänner och familj är välkomna.
Lägren hålls i Apples alla tre Sverigebutiker, i Täby norr om Stockholm, i Emporia köpcenter i Malmö samt i Väla köpcenter i Helsingborg. Det blir med andra ord inga kallsupar och skrubbsår på knäna, utan snarare rödsprängda ögon och trötta fingrar.
Lägren kommer att ske under juli månad vid ett flertal tillfällen, och är helt kostnadsfria. Du anmäler dig på Apples hemsida. Skulle ditt barn inte få plats på något av lägertillfällena kan de ändå få ta del av Apples kodningsinitiativ för barn på ”Today at Apple”. Där kommer barn kunna skapa filmer, och även gå nybörjarkurser i programmering med Swift Playgrounds. Dessa nybörjarkurser är dock rekommenderade för barn över 12 år.