Som straff får du nu sitta framför TVn

Idag är det ett straff för barn att få titta på TV när du tar deras iPad ifrån dem. Som förälder måste du läsa den här artikeln.

Senaste årtionden har arga föräldrar använt TV-apparaten som ett vapen i sin uppfostran. ”Om du inte gör läxorna blir det ingen TV senare” är en fras som jag själv hört allt för ofta i min uppväxt. Idag är allt annorlunda då nutidens föräldrar säger ”om du inte äter upp maten får du inte leka med din iPad ikväll”. Föräldrar har helt enkelt bytt ut TVn till plattan.

“The iPad’s cool, TV isn’t that good, because you can’t control it. Basically, the TV sucks.” svarade ett barn i undersökningen.

Är den här generationen av unga förlorade i dataspel och videoklipp? Se nedan videoklipp och få dig en riktig tankeställare:

https://youtu.be/is5W6GxAI3c

Föräldrar är smarta och vet vad de ska göra för att utdela sina små straff. För barn har en större kärlek till sin platta än de har för TV-apparaten. Nu när du läser det här ska du inte tro att du är ensam om att använda plattan som ett straff för enligt en undersökning genomförd av Miner & Co använder hela hälften av alla föräldrar just den som bestraffning.

minerco_3369475b

För många barn idag är TV-apparaten den tredje skärmen de vänder sig till. Först är mobilen, sen plattan och till slut TV-skärmen.

Otroliga 58 procent av alla undersökta barn har en platta som de kan använda och 57 procent föredrar en annan enhet än TV-apparaten när de ska ta del av underhållning.

I studien frågade Miner & Co 800 föräldrar till barn mellan 2 och 12 år.

TV2ndScreen 2015 from Miner & Co. Studio on Vimeo.