Som med ditt mobilnummer ska du nu kunna flytta på data

En av de bättre idéerna som dykt upp på senare tid är att kunna flytta på din data mellan olika plattformar. Det gynnar både användaren och plattformarna.

Bakom initiativet är Google, Facebook, Microsoft och Twitter. Tillsammans ska de skapa ett nytt system som gör det möjligt för en användare att flytta med sin data till en ny plattform. Om jag exempelvis är medlem på Facebook och vill börja med Twitter, så ska jag kunna logga in och ladda upp data som jag laddat ned från Facebook, för att kunna direkt ha min vänlista, mina bilder, min historik etc på Twitter. Jag skulle även kunna välja att helt stänga av mitt Facebook-konto och ta med min data till Twitter för att istället bara använda den plattformen.

”The Data Transfer Project was formed in 2017 to create an open-source, service-to-service data portability platform so that all individuals across the web could easily move their data between online service providers whenever they want. The contributors to the Data Transfer Project believe portability and interoperability are central to innovation. Making it easier for individuals to choose among services facilitates competition, empowers individuals to try new services and enables them to choose the offering that best suits their needs,” skriver projektet på sin hemsida.

Här finns det nya möjligheter för uppstickare som vill vara med på en större marknad. Att också vara med i projektet och vara en del av den nya marknadsplatsen. Bara att få synas tillsammans med dessa plattformar är en boost för existensen.

Om du är intresserad av data transfer project så ska du klicka här.