Som ett enormt Netflix fast för boknörden

Amazon ger boknördar något att bli riktigt exalterade över – Kindle Unlimited – en prenumerationstjänst för e-böcker och ljudböcker  som ger Kindle-användare ett bibliotek med över 600.000 titlar at läsa. Priset för att få tillgång till alla dessa titlar blir endast $ 9, 99 per månad.

Denna “Netflix för e-böcker” kommer konkurrera med befintliga tjänster, som  Oyster, men kommer at ha mer djup och tyngd tack vare Amazons nuvarande framgångar med Kindle, storleken på sitt bibliotek och omfattande användarbas.

De största publicisterna begär en stor (minst sju siffror) avgift innan deras böcker får användas och tjänster, likt Amazon, som är återförsäljare måste betala varje gång en användare läser en bok. Amazon är förmodligen ute efter ett bättre affärsupplägg med förlagen samt få ökad tillgång till aktuella titlar vilket bevisas genom att några av de stora förlagen ännu saknas i Kindle Unlimited.

Amazons stora fördel jämfört med andra tjänster på nätet är att du kan med deras erbjudande växla mellan e-bok och ljudbok utan att det stör upplevelsen. Med nära  8.000 titlar i ljudbokformatet Whyspersyn kan en läsare som börjat läsa en bok helt enkelt växla över till att lyssna på boken exempelvis till och från jobbet.

När denna tjänst släpps till allmänheten är fortfarande oklart. Förhoppningsvis får vi reda på det inom en snar framtid.