Solita först med AWS-certifiering inom maskininlärning

Solita har som ett av Nordens första företag mottagit certifieringen ”Machine Learning Competency” av Amazon Web Services (AWS).

Amazon Web Services (AWS) är en av världens största leverantörer av AI- och maskininlärningsplattformar, samt av molntjänster. Nu har AWS certifierat det nordiska konsultföretaget Solita, som sedan flera år erbjuder AWS-lösningar till sina kunder inom både privat och offentlig sektor.

– Vi är väldigt glada över att motta den här certifieringen. Att vi ständigt utvecklar våra kompetenser är ett kännetecken för Solitas företagskultur. Vi har som mål att vara Nordens ledande företag inom AI och maskininlärning, som båda blir allt viktigare inom en rad branscher. Redan i dag kan maskininlärning användas för förbättrad behandling av vissa sjukdomar, starkare kundupplevelser och ökad leveranssäkerhet inom tillverkningsindustrin. Tillsammans kommer AI och maskininlärning att förändra världen på samma sätt som industrialiseringen och automatisering gjort tidigare, säger Jani Turunen, chef för AI på Solita.

– Vi vill bidra till nordiska företags konkurrenskraft i en tid då AI breder ut sig på de internationella marknaderna. I Norden i dag investeras miljardbelopp i AI både i den privata och offentliga sektorn. Men för att lyckas åstadkomma förnyelse krävs rätt expertis. AWS erbjuder fantastiska lösningar och verktyg som låter oss på Solita vara med och driva på utvecklingen, säger Pekka Ahola, chef för data och molnlösningar på Solita.

Solita har under flera år investerat kraftigt i AWS och i dag jobbar ett tiotal certifierade AWS-experter inom företaget. Under hösten fortsätter Solita att rekrytera AI- och maskininlärningsexperter i Sverige, Finland och Estland.