Solidtango startar skola om att sända TV via Internet

Under namnet TV-skolan drar nu videoplattformen Solidtango igång en TV-utbildning på Internet. Utbildningen är helt gratis och riktar sig till alla som vill lära sig hur enkelt det är att sända TV via Internet.

Grundarna till videoplattformen Solidtango gjorde sin första livesändning 2008, det blev startskottet för utvecklingen av videoplattformen som lanserades i februari 2013.

Sedan dess har bolaget haft en fantastisk tillväxt med mer än 7.000 livesändningar från bolagets hundratals kunder.

Den snabba tillväxten har även gjort att efterfrågan växt på information kring hur man gör när man sänder live och jobbar med TV på Internet.

– Från början var det bara early adopters som var intresserade av att sända TV via internet, men i takt med att fler och fler börjat sända har också intresset av att sända TV växt i helt nya grupper, säger Johan Lundqvist, en av grundarna till Solidtango.

Mot bakgrund av detta har Solidtango nu dragit igång en TV-skola för att hjälpa alla intresserade att snabbt komma igång. Utbildningen sker via Solidtangos blogg som kommer uppdateras löpande med olika infallsvinklar kring TV-sändningar via Internet, såväl live som on demand.

Bloggen kompletteras med diskussioner via Solidtangos Facebooksida STREAMING IS EASY som är öppen för alla med ett intresse för att sända TV via internet.

Första delen i TV-skolan heter ”Få koll på uppkopplingen” och tar upp det mest grundläggande för TV-sändningar via Internet.