Söka med emojis? Nu är det möjligt på Eniro

Från stenålderns grottmålningar till mamma och pappas överanvändning av smileys i sms. Människor har genom årtusendena använt sig av bilder och tecken för att visa på känslor, behov och drömmar. Nu är cirkeln sluten när Eniro öppnar upp för möjligheten att söka med hjälp av emojis.

Av de flera hundra emojis som finns att tillgå i iOS och Android har Eniro hittills gjort cirka 250 sökbara, och fler kommer att släppas under året. Så nästa gång du är sugen på en Vesuvio så räcker det med att ”skriva” pizza-emojin i sökfältet för att hitta till närmaste italienska pannkaka. Och saknar man någon sökbar emoji, så kan man skriv in sitt önskemål i någon av Eniros sociala kanaler, så kanske den dyker upp i nästa uppdatering.

– Emojis har definitivt tagit plats som en naturlig del av vårt sätt att uttrycka oss. Det tänkte vi skulle vara kul att leka lite med på Eniro. Och vem vet, kanske blir det så här vi söker framöver. Med tanke på alla möjliga och omöjliga formuleringar vi kreerar då vi söker med bokstäver, kanske detta kan bli en succé. Hur som helst ger sökbara emojis våra användare nya möjligheter att på ett kul och kreativt sätt upptäcka sina lokala kvarter, säger Mattias Wedar, chef User & Customer Experience på Eniro.