SÖK slås ihop med SMUF och bildar Swedish Insighters

Från och med februari kommer SÖK och SMUF att slå ihop sina organisationer till en. Det nya namnet blir Swedish Insighters, som totalt har 150 medlemmar, och representerar köp- och säljsidan.

Dagens Analys har pratat med Jacob Lagerstedt från Dapresy om samgåendet.

Vad är Swedish Insighters för typ av organisation?

Swedish Insighters är en individorganisation som kommer att arbeta för att öka nätverkande, kompetens och gemenskap i branschen. Våra medlemmar arbetar med marknadsanalys, datainsamling eller rapportering av data i någon form – antingen som köpare eller säljare.

Verksamhetens ide är att främja kvalitet, kompetens och gemenskap genom att arrangera aktiviteter som föredrag, seminarier samt nätverkande. Vi vill stärka statusen för yrket samt kompetensen och tillsammans utveckla undersökningsbranschen.

Vad innebär det här för era medlemmar?

Medlemmarna får tillgång till ett större nätverk som har färre administrativa kostnader. Detta ger oss också som förening möjlighet ha större fokus på aktiviteter.

Det blir allt svårare för branschorganisationer att sticka ut och attrahera medlemmar. Med gemensamma krafter skapar vi en betydligt större kontaktyta som gynnar alla.

Hur kommer ni att jobba med SMIF?

Swedish Insighters kommer givetvis att fortsatt att fungera som en nära partner till SMIF, och jag tror att vi kommer att komplettera varandra väldigt bra då SMIF är inriktade på företagen i branschen medans vi är inriktade på den enskilda individen.

Och till sist, varför valde ni ett engelskt namn?

Anledningen till engelskt namn är framförallt att branschen blir mer och mer internationell, vi har fler och fler engelsktalande som jobbar inom branschen och kommunikationen sker ofta på engelska.

Sedan ville vi ha ett mer renodlat namn och komma bort från piff och puff stämpeln som det blivit med SMIF/SMUF/SÖK