Socialbakers lanserar AI-verktyg för Instagram

Analysföretaget Socialbakers, med fokus på sociala medier, har lanserat ett AI-verktyg som gör det möjligt att förutse hur bra eller dåligt dina kampanjer kommer att prestera på Instagram.
Att kunna titta in i framtiden är ju guld värt, speciellt om det handlar om marknadsföringskampanjer. Så frågan är om Socialbakers hittat fram till The Holy Grail of Marketing? Tveksamt, men vore det inte underbart om det faktiskt var sant.
Enligt Socialbakers kan de numera optimera betald och organiska aktiviteter på Instagram genom att identifiera och bevaka dina konkurrenters pågående kampanjer. Förutom att hitta dem kan de även se vilka som går bäst, varför de gör det och vad de betalat för dem. Med den informationen kan de sedan inspirerar dig till din nästa kampanj och med all data liksom förutse hur bra eller dåligt det kommer gå.
“Publishing and promoting content on Instagram without knowing how it’s resonating with your target audience means you can easily invest in the wrong content. Socialbakers is providing marketers with smart, data-driven recommendations to help them maximise their business impact on Instagram,” förklarar Socialbakers VD, Yuval Ben-Itzhak.