Några intressanta siffror kring sociala medier

Nyligen så publicerade branschtidskriften AdAge en del intressanta siffror kring sociala medier; som vilka som är populärast (gissa!) och vilka åldersgrupper som gillar vad. Vad är det som gäller på de sociala medierna egentligen?

De sociala fotooapparna blir allt mer poppis bland de unga – kanske ingen överraskning för den som följt vår rapportering kring unga och sociala medier.

Läs mer: Över en fjärdedel ignorerar sponsrat innehåll på sociala medier

Men det är ändå intressant att se siffrorna – notera hur Facebooks popularitet sjunker i nästan samma takt som Instagram och Snapchats popularitet ökar.

tonaringar-sociala-medier-usa

Men Facebook tappar verkligen inte sitt överlägsna ledning när det kommer till annonsintäkter, och enligt siffrorna från e-marketer så kommer man inte heller göra det nämnvärt de närmaste åren. Däremot så kommer sociala mediers samlade intäkter att fortsätta öka. Som en parentes så kan man dock undra över om Twitters påstådda försäljning inte kan påverka dessa siffror?sociala-medier-annonsintakter

Det verkar också som att det är just Facebook man ska satsa på om man vill nå ut till så många åldersgrupper som möjligt, även de runt 65 år. Hela 98, 5 procent av amerikanarna mellan 25-34 nås av reklamen i sociala medier på just främst Facebook.

Snapchat står ut dock – över 60 procent av dem mellan 18-24 nåddes av reklamen i den sociala fotoappen, medan resten av åldersgrupperna var klart färre (inte minst de i pensionsåldern).

sociala-medier-ad-reach

Läs mer om detta på AdAge här.