Snart kommer klistermärken för dina Twitter-foton

Twitter vill inte vara sämre än alla andra populära sociala medier (läs: Facebook och Snapchat), så därför kommer man nu att lansera “klistermärken” som man kan lägga på de foton man lägger upp. Men de har en liten twist – de fungerar lite som hashtags.

Precis som hashtags (alltså klickbara länkar som leder till samtalen kring ett visst ord; #dagensanalys, till exempel) kommer man att kunna klicka på ett klistermärke för att kunna se alla andra som använt dekalen på sitt foton. På så sätt kan man se alla som lagt på en smiley som visar tungan den senaste timmen!

Läs mer: Nu kan du hitta tweets från Uppsala

Klistermärkena heter förresten #Stickers, också, enligt blogginlägget från Twitter där de lanserar denna banbrytande tjänst.

Förutom denna rätt roliga och fullständigt onödiga funktion lanserar man också säsongsbetonade klistermärken – först ut är sommarlovsmärken, såklart. I övrigt är det samma “standardmärken” som känns igen från andra sajten och kommer från samma Unicode-standard. De kan också förminskas, förstoras, flyttas runt och allt det andra som man kan känna igen från andra klistermärken.

Om du inte kan vänta med att göra samma sak som man redan kan göra på, tja, alla andra sidor (nästan) så bör uppdateringen rulla ut till Apparna för iOS och Android under de kommande veckorna, enligt Twitter själva.

Behöver du hjälp med att anpassa din marknadsföring till de senaste digitala trenderna? Klicka här.