Snart kommer iPhone-dödaren från Google

Att den nya iPhone 7 inte direkt tagit världen med storm verkar allmänt accepterat – så frågan är hur nyheten att sökmotorjätten Google nu släpper en helt ny, egendesignad smartphone kommer att utmana Apple.

Läs mer: Apples reklamfilmer för nya Iphone 7 ska få fart på försäljningen

Rykten kring en ny smartphone från Google har florerat på nätet ett längre tag nu, och techsajter som Android Police har rapporterat om någon ska heta “Sailfish” eller “Marlin” varit på gång.

Nu verkar det som att ryktena stämmer, och att Google kommer annonsera två nya mobiltelefoner nästa vecka, närmare sagt den fjärde oktober. Namnet på dessa två nya apparater kommer dock att vara Google Pixel och Google Pixel XL.

Man har tidigare lanserat egna smartphones, då under namnet Nexus – men man kommer alltså inte att fortsätta med den modellserien.

Google Pixel, som tillverkas av HTC, kommer att en 5 tums-skärm, fyrkärnig, 64bits, 3GHz-processor, 4 GB RAM, 32GB stor hårddisk och en 12 MP kamera i ryggen och 8 MP kamera i fronten. Pixel XL-modellen kommer att en större, 5,5 tums stor skärm, skriver bland andra Venture Beat.

Det låter onekligen som en riktigt kapabel maskin, som utan tvekan bör utgöra ett hot mot inte bara iPhone, men även Samsungs toppmodeller. Nu är ju dock priset, som förväntas vara kring 649 dollar (cirka 5,500 kronor) inte jättelågt heller – men ändå lägre än konkurrenternas flaggskepp.

Det är ännu inte klart om och när vi får se mobilerna lanseras i Sverige.