Snart kommer Facebooks AR-glasögon

Nyligen lämnade Facebooks dotterbolag Oculus in en patentansökan till Amerikanska patentverket. Enligt dokumentet rör det sig om ett par AR-glasögon, men det kommer dröja innan patentet kan omsättas till en verklig produkt.
Patentet som lämnats in gäller ett par glasögon med möjlighet att placera grafiska objekt ovanpå den verkliga världen i synfältet. Med andra ord augmented reality.
Allt fler satsar på att utveckla augmented reality, som enligt såväl Apples VD Tim Cook som flera andra, har enorm potential. Flera rykten gör även gällande att Apple också håller på att utveckla AR-glasögon, så just nu verkar det vara en kamp om vem som först kommer ut med en konsumentprodukt.
Enligt Michael Abrash, forskningschef på Oculus, kommer det dröja minst fem år innan AR-glasögon kommer ersätta den smarta telefonen. Men det betyder ju inte att vi måste vänta till 2022 innan vi får se AR-glasögon på marknaden. Om Apple ser ut att få ut sina glasögon till nästa år blir snarare frågan, när kommer Facebooks egna AR-glasögon, och vilka andra aktörer håller i hemlighet på med liknande utveckling?