I sommar kan du surfa som vanligt på semestern utan extra kostnad

Halleluja! Om bara några månader kan du surfa, ringa och sms:a  hur mycket du vill på utlandssemestern. Den 15 juni skrotas roamingavgifterna i EU.
En klar majoritet av parlamentsledamöterna i EU-parlamentet röstade under torsdagen igenom ett avtal om grossistpriser, vilket var det sista hindret för att slippa roamingavgiften.
Så från och med den 15 juni kan du surfa precis som hemma när du är på semester i Spanien. Vilken frihet att slippa tänka på den där mobilräkningen. Inga konstiga avgifter och inga begränsningar, bara normal surfning. Äntligen!

Liveströmma från Paris via Facebook, pumpa ut bilder på Instagram från Barcelona, titta på Youtubeklipp hela natten lång från Berlin, spana in senaste rullen på Netflix från hotellrummet i Budapest. Det är bara att surfa, surfa och surfa.

“Det här är en stor seger för Europas konsumenter. Vi kan nu fira att från och med 15 finns inga roamingavgifter. Användare som reser genom Europa kommer kunna kolla sin epost, använda kartor, ladda upp foton på sociala medier, ringa och skicka sms utan några extra kostnader,” sa parlamentsledamoten Miapetra Kumpula Natri.