Snart kan du chatta med andra som tittar på YouTube

En ny chattfunktion testas av videojätten YouTube, som hoppas att vi ska vilja dela videos direkt i deras mobilapp istället för att använda sig av konkurrenterna. Målet är att hålla kvar oss i appen så länge som möjligt.

Det påstås att YouTube har hamnat på efterkälken när det gäller den mobila utvecklingen, något som just andra webb-jättar som Snapchat och såklart Facebook har tagit vara på.

Nu verkar det som att YouTube tänker hinna ikapp med en egen meddelandetjänst. I stort sett så handlar det om möjligheten att dela vidare videoklipp via en flik i mobilappen. Vännerna som fått klippet kan sedan reagera på det, skicka andra klipp. Tids nog ska man också kunna chatta i appen på samma sätt som i exempelvis Facebooks Messenger.

Som vi tidigare skrivit om så jobbar YouTube hårt på att få investerare att satsa på online-videos istället för linjär-TV, och den mobila trafiken på webbsidan numera står för drygt hälften av visningarna. Man gör nog därför klokt i att försöka hålla kvar användarna i appen så länge så möjligt.

Läs mer: Fyra stora nyheter från YouTube som du inte får missa