Snart kan du bli din egen emoji

Facebook har just patenterat teknologi som kan förvandla ditt ansikte till en unik emoji. Om teknologin kommer till användning så kan våra chatt-samtal bli både personligare och lite kanske lite obehagliga.

För ärligt talat, vill man alltid se sin kompis gråta? För att inte tala om för vad som händer med puss- och flörtemojisarna, förstås, i synnerhet de från lite väl enträgna personer.

Men hur fungerar denna teknologi då? Jo, genom att programvaran får spara kort på dig när du skrattar eller är arg, så kommer det att ersätta dina emojis och smileys med dessa. För att få fram dem så skriver man enkelt symbolen för, tja, skratt – “: )” – och så ersätts denna med leende bild på dig.

facebook egen emoji
Bildkälla: PSFK

Programvaran söker nämligen automatiskt efter en bild på dig när du ler, så man behöver inte söka efter den själv. Systemet använder sig av dina foton på Facebook och sammanlänkar dina ansiktsuttryck med dina smileys. Resultaten kan bli episka.

Detaljerna kring hur programvaran fungerar exakt, och hur mycket som egentligen är automatiserat är lite oklara just nu, och det också osäkert på om vi någonsin får se detta användas av Facebook. Det vore inte första gången tech-jätten har köpt upp teknologi man sedan inte använt i sin ursprungliga form.

Läs mer: Facebooks nya emoji-reaktioner används knappt