Snart kan bioreklam bli en sann upplevelse

När man går på bio är det väldigt lätt att titta på sin mobil och prata med den man är med istället för att fokusera på de reklam och filmtrailers som visas innan filmen. Nu vill Audience Entertainment ändra på detta genom att få publiken att engagera sig i och ha roligt med de konsumentbudskap som visas innan filmen börjar.

Företagets teknologi tillåter nämligen publiken att samarbeta genom att använda sina armar att spela spel på den stora bioduken. Spelen är en del av olika reklamkampanjer som, till exempel att kontrollera Kalle Anka medan han glider ner för en vattenrutschkana, bara genom att röra med armarna till höger eller vänster.

Grundare och VD Barry Grieff berättar att människor är i behov av nya sätt att titta på reklam. Han tror också att om publiken har roligt och får kontrollera vad som händer kommer de att minnas reklamen mer än bara att titta på en 30 sekunder lång reklamfilm.

Konceptet som företaget har tagit fram ska ge andra företag inom reklam ett sätt att skapa sina egna aktiva upplevelser som de sedan kan dela med sina målgrupper. Audience Entertainment har kallat programmet för SDK.

Företaget har i dagarna slutit samarbetsavtal med ett digitalt bioföretag vid namn Barco. Målet med samarbetet är att få teknologin till fler än 3.000 biodukar runt om i världen inom de närmsta åren.

Skulle denna teknologi kunna gynna företagen här i Sverige? Skulle publiken vara mer intresserad i reklamen innan bio-filmen? Vad tycker du?

Nedan kan ni se en film om hur Audience Entertainment SDK fungerar. Håll i hatten för nu blir det åka av.