Snart kan alla sända live på Facebook via mobilen

Sedan ett tag tillbaka kan “kändisar” streama live på Facebook via mobilappen Mentions. Nu kommer det även att bli möjligt för oss vanliga dödliga att sända live, med tjänsten som heter… Live.

Facebook vill att dina vänner ska känna att de är “där” med dig när viktiga saker händer i ditt liv. Tjänsten annonserades häromdagen och lanseras till en början endast för en begränsad andel amerikanska användare med iPhones och lite tur.

Läs mer: “Nu blir det ännu mer video i Facebook flödet”

Funktionen är tämligen intuitiv för den vane användaren – man klickar på den specifika ikonen i statusfönstret, varmed man också kommer kunna skriva ett litet förord om klippets kommande innehåll. När man väl streamat färdigt kommer det också att sparas på tidslinjen likt vilket klipp som helst.

Det unika är dock förstås möjligheten att se sin kompis hoppa i det där vackra vattnet på semesterresan i realtid, så att man kan gräma sig över vinterslasket utanför lite extra mycket.

I samband med denna nya funktion verkar Facebook även experimentera med statusfönstret, för att göra det lättare att med bara ett tryck på skärmen börja sända till sina vänner.

Slutligen kommer man även att kunna skapa egna kollage av bilder från sitt bildalbum, för ett smidigt litet bildspel. Det återstår att se när tjänsten utökas till oss i Sverige, även om bolaget säger sig släppa funktionen till Android i början av nästa år.

Det återstår också att se hur roligt det egentligen kan vara med streamade middagsdukningar och strandvyer i realtid.