Snart kan alla köpa annonser på Snapchat

Snapchat har öppnat dörrarna för både små och stora företag. Ett påtvingat steg för att få en högre omsättning så att aktiemarknaden lugnar ned sig.
Det har ju inte gått jättebra för Snap Inc sedan de introducerades på börsen. Aktien ökade i värde de första dagarna för att sedan falla sakta men säkert tillbaka till introduktionspriset. Pinsamt för alla inblandade.
För att få rull på omsättningen i bolaget och få aktiemarknaden att lugna ned sig har nu Snapchat börjat öppna dörrarna till fler annonsörer. Numera kan annonsörer i länder som USA, England, Kanada, Frankrike och Tyskland använda deras nya self-serve ad manager. Med funktionen kan du numera själv köpa video Snap Ads. Man har även lanserat Snapchat Mobile Dashboard som gör det möjligt att spåra kampanjer i din mobil.
Snapchat har länge försökt att vara exklusiv. Man har valt ut annonsörer baserat på relevans och målgruppens tyckande. Men inte längre. När aktiemarknaden och företagets nya ägare får bestämma är det all-in-a-la-Facebook som gäller. Tråkig utveckling tycker jag.
Här kan du ansöka om få testa deras nya annonstjänst
> Här kan du läsa mer