Snart blir det ingen laptop i planet när du reser till USA

Donald Trump funderar nu på att införa laptopförbud på flighter till och från USA även för länder i Europa. Nu vill USA tvinga ut sin rädsla till resten av världen och Sverige ligger i topp på den planerade förbudslistan.

Förbudet gäller bärbara datorer och tablets. Kan även komma att gälla mobiltelefoner.

Trump har redan nämnt Sverige – han lyckades faktiskt pricka in ett terrorattentat på samma dag, fast veckorna innan, den där galningen körde in på Drottninggatan i Stockholm. Det är som att han visste att det skulle bli ett attentat men att han var för snabb med “You look at what is happening last night in Sweden, Sweden, who would believe this, Sweden,” i sitt tal framför en hurrande publik i Florida.
Förbudet som redan gäller för länder i Mellanöstern ska alltså även börja omfatta länder i Europa. Du kommer alltså inte att få ha med dig din bärbara dator in i kabinen. Den måste checkas in med resten av ditt baggage. Men tänk om man inte har ett baggage att checka in eller om man inte vill checka in det. Glöm det där med att ha lilla rullväskan med dig. Nu måste du ha två väskor i så fall. Den ena som du rullar in i kabinen och den andra som du måste checka in, som har din laptop. Hur i sjutton ska man nu kunna jobba på planet, eller titta på nedladdade filmer?
Vad Trump vill med förbudet är att straffa de länder som tagit in för många flyktingar. Alltså vad de anser vara för många. “They took in large numbers and they are having problems, that they never thought possible,” förklarade han i sitt tal. Så ja, Sverige är i topp på USAs shit-list.

> Läs mer här