Snart är en tredjedel av världens befolkning på Facebook

Facebook är på väg att nå milstolpen 2,5 miljarder dagliga användare innan året är slut. Når man dit, vilket prognosen pekar på, kommer 1/3 av världens befolkning att vara på Facebook.

Facebook kommer då att vara den första sociala plattformen som når den milstolpen och när man sätter sig ned och tänker på det är det ju helt galet stort.

Redan under andra kvartalet i år hade Facebook 2,41 miljarder dagliga användare, vilket är 1,64 procent fler än under första kvartalet. Jämfört med sista kvartalet 2018 är det en ökning med 4 procent.

Fler än hälften (55 procent) av alla människor som har tillgång till internet använder Facebook. Ta med då i beräkningarna att det än idag är 3,34 miljarder människor som inte har tillgång till internet på daglig basis, eller alls. Nu undrar man ju vad de gör om kvällarna? Tänk att leva utan nätet. Det är bland dessa målgrupper som Facebook, Google, Amazon och andra ser en enorm tillväxtpotential för sina egna affärer. Facebook och Google håller flitigt på att bygga ut egna bredbandssatsningar inom dessa geografiska områden.

Här kan du läsa mer.