Snapchats videoannonser visas kortare än 3 sekunder

Är 2-3 sekunder verkligen tillräckligt för att locka till sig en konsument? Det är en fråga som annonsörer och företag nu ställer sig, i samband med att Snapchat försöker locka till sig fler annonsörer.

“Vertikala videos är en utmaning”, menar Snapchats talespersoner enligt en artikel om ämnet i AdWeek. Enligt den sociala fotoappen så skrollar användare bara vidare, förbi annonserna som dyker upp i deras flöde mitt i deras vänners uppdateringar.

Den typiska annonsen på Snapchat visas i snitt i 2,5 till 2,8 sekunder, enligt en annonsör som talat med AdWeek. Men Snapchat (som inte kommenterar siffrorna direkt) menar på att man ändå generar med engagemang och bättre tittande än konkurrenterna YouTube eller Facebook.

Läs mer: Snapchat kommer få bättre riktade annonser

Som bevis för detta pekar man på mätningar gjorda med så kallad Eye-trackingteknologi, som mäter hur man tittar på videoklippen. Enligt dessa så tittar Snapchattarna mer uppmärksamt än på andra plattformar.

Snapchat menar också att deras fokus på ljud i annonserna och de nyligen lanserade interaktiva klippen (som manar användaren till att swipe’a för mer) också visat sig populära bland annonsörerna.

Detta till trots så är det förstås många som undrar om man kan få till några försäljningssiffror med så korta videovisningar. Facebooks videos visas längre – men å andra sidan så delar man vy med andra element i flödet, medan videoannonserna på Snapchat tar upp hela ytan. Ja, utöver det att Facebooks videovisningar inte går att lita på, efter de senaste skandalerna kring tittarmätningar.

Läs mer: Annonsörernas ultimatum till Facebook – garantera oberoende mätningar eller stå inför globala åtgärder

Så är Snapchat värt att satsa på? Kanske. Men det spelar egentligen ingen roll – företag vill nå denna unga publik som hänger på Snapchat. En publik som annars är väldigt svårflörtad och svår att nå. Således kan 2,5 sekunder vara bättre än inget, och kan i varje fall börja en kundrelation med varumärket, även om annonsen i sig inte ger försäljningssiffror.