Snapchats riktade annonser ska baseras på vad konsumenterna köper utanför appen

Den sociala fotoappen Snapchat, som ska börsnoteras om några månader, fortsätter att bidra med nya möjligheter för marknadsförare som vill nå deras unga millennial-publik. Nu blir man ännu en i mängden av sociala plattformar som erbjuder riktad annonsering baserad på konsumenternas köpdata utanför Snapchats ekosystem.
Snapchat har nämligen just undertecknat ett avtal med mättjänsten Oracle Data Cloud (enligt bland andra Wall Street Journal), något som innebär att man får tillgång till köpdata från även sånt som icke-digitala köp. Detta kan man göra via sådant som lojalitetsprogram och liknande data.
Läs mer: Snapchat vill att annonsörer ska köra videoberättelser på plattformen
Genom att matcha sina användares e-postadresser med de som finns registrerade på olika butikssidor så kan man erbjuda annonsörer att hitta potentiellt intresserade konsumenter inom segment som “techintresserad shoppare” eller “kosmetik”.
Flera stora företag uppges redan ha testat tjänsten, som Honda, STX Entertainment och Kia. Enligt experter så visar detta nya steg på att Snapchat nu vill tilltala de branscher som är beroende av fysiska säljsiffror, utöver de mer nätbaserade tjänsterna.
De användare som inte vill ta det av Snapchats riktade annonsering kan gå in i appens inställningar och stänga av detta, under fkliken “Snap Audience Match”.