Snapchats riktade annonser ska använda sig av maskininlärning

Den sociala fotoappen Snapchat vill bli bäst på digital annonsering. Nu satsar man på den stora trenden kring AI och maskininlärning, och lanserar smartare annonser som ska öka sannolikheten för att de träffar rätt person.
Funktionen lanserades för några veckor sedan, och kallas GBB (Goal-Based Bidding) och verkar vara en slag programmatisk annonsform. De annonsörer som vill ha annat än enbart “passiva” visningar kan välja detta alternativ för att öka chanserna för att användarna ska “swipe’a” deras annons.
Detta kan vara filmtrailers eller appinstalleringar – helt enkelt sådant som kräver lite engagemang från Snapchats skrollande användare. Genom att låta Snapchat veta hur mycket man tycker att en swipe är värd, så kan Snapchat auto-optimera bud och leverans för att öka möjligheten att annonsen träffar rätt målgrupp.
Läs mer: Snapchats videoannonser visas kortare än 3 sekunder
Vi har skrivit en hel del tidigare om Snapchats satsningar på att locka till sig annonsörer, ofta genom att använda sig av nya och kreativa metoder. Man har också satsat på nya mätmetoder, och har samarbeten med Oracle, Nielsen och Google DoubleClick. Man vill nog inte hamna i samma fälla som Facebook redan gjort, med grova felräkningar under hösten och vintern 2016.
Vad kommer man att hitta på under det kommande året?