Snapchats reklamtavlor är ett internskämt riktat till existerande användare

Snapchat, sociala mediesajten för alla unga som är fett inne och balla lanserar nu en fysisk reklamkampanj som är precis lika svårtydd för utomstående som communityt själv.

På femtio platser i större amerikanska städer har Snapchat placerat ett antal annonstavlor (ja, fysiska sådana, inte ett dugg interaktiva!) som alla på något sätt refererar till aktiva användare.

Läs mer: Snapchat – kanske den viktigaste kanalen för att nå unga konsumenter

De stora, gula tavlorna ersätter Snapchats logga med ett geofilter för just den staden – så om du inte vet vad Snapchat är eller känner till varken geofilter eller selfies är för något så kommer du heller inte fatta vinken.

sc-Palm-Springs-01-2016

Geofilter, som du säkert redan vet, är alltså specifika bilder som kan läggas till på ett foto för att ge piffa till bilden och samtidigt visa på vart man hänger för tillfället.

Förutom att inkludera stadens namn, så är de också underfundigt utformade och refererar på ett eller annat sätt till staden eller stadsdelen. Palm Springs har, ja, palmer till exempel, och “rockstaden” Detroit har elgitarrer.

sc-Detroit-01-2016

Det har oss veterligen inte dykt upp några i Sverige, men sägs snart komma till Storbritannien, och Kanada. Rätt kul idé, faktiskt.

Frågan är förstås om en reklamkampanj riktad till redan existerande användare verkligen är en reklamkampanj – men så är inte Snapchats framgång något som alla gånger kan förstås med traditionella medel.