Snapchats aktiva användare ökar – medan Twitter har svårt att rekrytera

Snapchat är ju något av en framgångssaga bland många sociala medier, något som inte minst har inneburit att flera stora sociala medier helt enkelt snor deras idéer. Nu senast så avslöjade man att hela 60 miljoner användare loggar in på Snapchat i USA – varje dag. Twitter, vår gamla mediefavorit, har dock svårt att komma över 300 miljoner – i månaden.

Läs mer: Jättarna fortsätter att stjäla Snapchats idéer – nu kommer Stories till Facebook Messenger

Under konferensen Advertising Week i New York så har flera aktörer i sociala medier tävlat om att få uppmärksamhet (och i förlängningen, pengar) från annonsörer. Ett sätt är att visa på hur många användare man har.

Snapchat rapporterade om antalet dagligt aktiva användare. Att Snapchat väljer att mäta sina siffror på detta sätt är inte vanligt i branschen, som istället helst skriver om antalet månatliga användare. Men fotodelningsappen menar att detta är ett mer rättvist sätt att redovisa siffrorna på, skriver Adage.

För att förstå hur mycket 60 miljoner dagliga användare ska jämföras med konkurrenterna så får man ta till lite matte – och Adage skriver att det borde mer eller lika med antalet dagliga Instagramanvändare i USA, baserat på Instagrams 300 miljoner aktiva användare i hela världen varje dag.

Detta ska jämföras med Europas 50 miljoner dagliga användare, som inte heller är en dålig siffra även om Snapchat inte riktigt blivit lika poppis hos oss som på andra sidan vattnet.

Läs mer: Snapchat storfavoriten bland tonåringar – 2 av 3 är inne dagligen

Det går dock inte lika bra för Twitter. Den forna superstjärnan, som ju fortfarande är populär inte minst bland vissa politiker, har svårt att komma över sina 300 miljoner aktiva användare – månaden.

Twitter har överlag inte haft något bra år, och även om man satsat en del på Live-video så verkar man ha hamnat efter den stora konkurrenten, Facebook.

Man har dock fått ett rejält lyft på aktiemarkanden de senaste veckorna – i samband med att rykten kring en kommande försäljning av Twitter tagit fart. Bland poteniella köpare finns Disney och Salesforce, även om den sistnämnda nu säger att man bara varit en “realistisk” uppvaktare, enligt Adage.