Snapchats ägare ska ta upp kampen mot Facebook – med satsningar på ny hårdvara

Vi har skrivit en del om att Facebook snott en massa idéer från den växande konkurrenten Snapchat – något som framgångsrikt verkar dra till sig användare. Men Snapchats ägare, Snap, tänker inte låta sig springas om. Nu tänker man satsa på hårdvara och bli vår nästa kameratillverkare. Kan det lyckas?
Detta enligt Reuters, som skriver att Snap under måndagen har gått ut med att man tänker slå sig in på konsumenthårdvarumarknaden. Man har redan anställt “hundratals” hårdvaruingenjörer, som alla bor ett hemligt utvecklingslabb (är det bara jag som tänker på Minions?). Man ska satsa mycket på bärbar kamerateknologi och AR-lösningar.
Snap ska bli ett nytt “kameraföretag”, något som dock kan bli en svår utmaning enligt många då det är svårt att som mjukvaruföretag byta bransch till något så svårt som teknologitillverkning.
Men Snap känner att de måste göra något – sedan Facebook, vars inkomster och användarbas är så mycket större än Snapchats, väl bestämt sig för att knäcka den yngre uppstickaren så har det börjat osa hett om öronen för Snap. Att satsa på hårdvara kan vara en lösning.
Läs mer: Här är nästa grej Facebook tar från Snapchat
Snap har redan nosat på detta, med sina “Spectacles” – kameraglasögonen som tar runda bilder som kan läggas upp i Snapchat. Denna satsning på AR ska bli ännu större i framtiden, verkar det som.
Är detta början på något nytt, eller början på slutet för den snart börslistade företaget?