Snapchats 10 mest omtyckta filter

Den sociala fotoappen Snapchat har satt ihop en lista på de tio mest använda filtren på sin plattform. Det verkar som att många gärna ser ut som hundar, blommor eller rådjur.

Filtret som gör att man ser ut som en hund som slickar på skärmen verkar vara en riktig favorit, och även de som inte använder sig av appen har nog sett den någonstans.

De tio populäraste filtren under 2016, som rapporteras tillsammans med Daily Mail online, är;

  1. Dog
  2. Flower Crown
  3. Butterflies
  4. Pink Crown
  5. Deer
  6. Bee
  7. Frown
  8. Rosy-Cheek
  9. Friend Face Swap
  10. Camera Roll Face Swap

Filtren är verkligen ett av Snapchats smartaste idéer, och lockar folk till att ta fler foton och skapa “eget” innehåll som man delar med sina vänner. Tekniken är rätt smart, och genom att den läser av placeringen av våra ögon så gör en typ av AR-effekt av fotot, ofta tillsammans med ljud eller andra interaktiva element.

Detta är såklart något som många marknadsförare börjar få upp ögonen för – exempelvis Taco Bell, vars framgångsrika sponsrade filter blev poppis under 2016.

Läs mer: Taco Bells jordskredsseger med Snapchat

Snapchat lanserade även geotaggade filter tidigare i år, och även geografiskt unika filter – något som även detta kan användas i smarta reklamkampanjer.

Man är såklart inte klar med filtren för i år. Redan nu lanserar man ett speciellt filter för nyårsfirandet, och man har också nyligen haft olika julfilter.