Snapchat vill vara en del av nyhetsflödet med sitt nyaste tillägg

I nya Story Explorer ska man kunna se liknande “snaps” från kanske dussinet andra användare, för att på så sätt kunna se en händelse ur flera olika perspektiv.

Med Snapchat kan man dela med sig av bilder eller videoklipp – alltså “snaps” – till inte bara andra användare, utan även grupper och sidor. Dessa kan man senare se i Live Stories, som samlar aktuella snaps i grupper under 24 timmar. Via fliken “Explore” ska man kunna komma vidare till Story Explorer för att se mer.

Läs mer: Snapchat har tokökat i antal dagliga videovisningar

Väl i Story Explorer ska man nu kunna “swipe’a” sig fram genom aktuella händelser i ens stad, för att – via just Live Stories – enkelt kunna se något ur flera perspektiv. Sett ett intressant fotbollsmål? Nu ska man, genom att “swipe’a” uppåt, kunna se en annan användares Snap av målet. Och en annans. Och ännu en.

Videokälla: Snapchat

På så sätt vill Snapchat bli en del av nyhetsflödet, och ge oss rykande färska händelser ur tusentals perspektiv samtidigt som de sker. Målet är att ge användaren känslan av att “vara där”, enligt Snapchat själva.

Än så länge så är funktionen endast tillgänglig i två amerikanska storstäder – New York och Los Angeles – men kommer att expandera till fler orter, enligt utvecklarna.

Frågan är också om detta är ett steg till en ny utveckling av hur nyhetsrapporteringen ska gå till i en nära framtid – snabbare, lokalare och användargenerat?