Snapchat vill spara “minnen” med en ny arkiveringsfunktion

Snapchat går allt längre ifrån sitt icke-permanenta ursprungskoncept, vars grundstomme varit kortlivade “snaps” som försvinner efter 24 timmar. Nu introducerar man “memories”, en arkiveringsfunktion för användare som vill återvända gamla snaps i nya inlägg eller meddelanden.

Denna sparfunktion gör att man ska kunna spara sina “favoritögonblick” i en folder, som ska vara lätt att dra fram ur menyraden på botten av skärmen i appen. Gamla snaps som man skickar till sina vänner kommer att markeras med en speciell ram, så att man vet att de är just gamla minnen. Vidare så kan man spara en del favoriter som “enbart för mina ögon”, så att ingen pinsamhet inträffar.

Bilderna kommer att sparas på Snapchats egna servar, men man har varit snabb med att påpeka att man inte kommer spara användarnas bildkataloger, utan endast bilder som används i Snaps eller Stories.

Läs mer: Studie bekräftar: allt fler äldre hänger på Snapchat

Snapchat skriver om sin nya uppdatering på sin blogg, och om du inte fått någon sådan notis i din Snapchat så är det inget konstig då uppdateringen ska introduceras stegvis.

Om du vill veta lite mer om den nya funktionen så finns det en YouTube-video att spana in nedan:

Vad kommer dessa förändringar att innebära för Snapchat i framtiden då? Hela poängen med appen har väl varit deras kortsiktighet och känslan av att vara i “nuet”, något som man alltså verkar gå ifrån. Är det konceptet som är otillräckligt, eller gör man ett misstag?

Behöver du hjälp med att optimera din digitala annonskampanj för att nå ut till fler målgrupper på sociala medier? Klicka här.