Snapchat svarar på hotet från Instagram med att lansera Geostickers

Vi skrev igår om hur Instagram rakt av snott Snapchats Stories, där inlägg lever i bara 24 timmar. Men Snapchat fortsätter med att vara först ut med nya funktioner – nu lanserar man “Geostickers” – dekaler som bara finns inom vissa geografiska områden.

Läs mer: Instagram ”Stories” – så tar man efter Snapchat

Sedan tidigare så har Snapchat så kallade Geofilter, som alltså en olika geografiskt begränsade bildfilter som kan läggas på användarnas foton. Dekaler i fotoappen är inte heller något nytt, och finns också numera bland de flesta sociala medie-appar (inte minst Instagram).

Enligt kommentatorer på nätet så kan detta mycket väl ses som ett försök att hålla sig steget före, efter att konkurrent-appen Instagram lanserat sin Stories. I den varianten saknas (än så länge) dekaler och filter.

De nya klistermärkena finns än så länge på några få platser – mestadels storstäder och mestadels i USA – men kan mycket väl komma att spridas vidare. De olika figurerna skämtar med landmärken, techberoendet eller sådant som höjda hyror, beroende på varifrån man Snapchattar.

I förlängningen så kan det även tänkas att företag kan skapa egna dekaler, precis som man redan kan göra med Geofiltren – alltid ett smart drag om man ska kunna locka till sig dessa lite yngre användare.