Snapchat satsar på nyheter i Norge – VG är först ut

Det är inte bara Facebook som vill vara världens nyhetskanal. Den snart börsnoterade sociala fotoappen Snapchat jobbar också mot att bli ett globalt nätverk för nyheter – bland annat genom att nu öppna en lokal Discover-kanal i vårt grannland Norge, tillsammans med tidningen VG (Verdens Gang).
VG kommer nu att publicera nyhetsuppdateringar i Discover-kanalen varje måndag klockan sju på morgonen, och får nu alltså en egen kanal tillsammans med bland andra amerikanska New York Times och brittiska Sky News. VG:s samarbete med Snapchat blev officiellt redan i slutet av november förra året.
Läs mer: Ytterligare en respektabel publicist går med i Snapchat
VG är Norges mest lästa tidning på nätet, så deras inträde på ett av nätets trendigaste sociala app är kanske rätt naturlig. Att Snap (ägaren till Snapchat) väljer just Norge beror på att landet har några av de mest aktiva användarna i appen, i Europa.
“Norge fick redan från början en väldigt aktiv användarbas på Snapchat och vi ser fram emot att samarbeta med VG”, var en av kommentarerna från Nick Bell, Snaps innehållschef.