Snapchat satsar på förstärkt verklighet

Det finns just nu två läger som tävlar om att bli din bästa tekniska kompis – virtuell verklighet eller förstärkt verklighet.

Förstärkt verklighet (eller augmented reality, AR) är en live direkt eller indirekt betraktelse av en fysisk, verklighetstrogen miljö vars element förstärks (eller kompletteras) med datorgenererade sinnesintryck som ljud, video, grafik eller GPS-data

Virtuell verklighet skapar artificiella sensoriska upplevelser som kan innefatta syn, känsel, hörsel och lukt. Man kan uppleva VR via en VR-hjälm.

Vilken du kommer att hamna i vet du inte ännu eftersom det inte lanserats en tillräckligt häftig produkt, som fungerar. Visst finns det redan produkter som klarar av virtuell verklighet, men de leder ofta till åksjuka och trötthet efter längre användning.
Snapchat som nyligen köpt  Cimagine Media från Israel för nära 320 miljoner kronor satsar på Förstärkt verklighet. Satsning kan vara kopplad till deras glasögon som sålt som smör i solsken senaste månaderna.
2017 blir året då vi alla lägger pengar på en produkt som har antingen Förstärkt verklighet eller Virtuell verklighet. Och för annonsörer, mediabyråer, mätföretag och alla andra i hjulet som för maskineriet framåt betyder det nya begrepp, nya sätt att jobba och en ännu djupare förståelse av vad konsumenterna vill och ännu viktigare – inte vill ha.