Snapchat samarbetar med BBC kring populär dokumentärserie

Den hyllade dokumentärserien Planet Earth kommer till den sociala fotoappen Snapchat, i formen av en exklusiv serie av vertikala (alltså mobilanpassade) videos. Serien är en ordentlig satsning, och ska bland annat använda sig av ny ljudteknik.
Man kommer att sända sex stycken avsnitt i Snapchat Shows med början från den 17:e februari. Berättarrösten kommer tillhöra Sophie Okonedo, känd från Hotell Rwanda och TV-serien Örfilen.
Varje avsnitt ska berätta en unik historia relaterad till Planet Earth II (som den andra säsongen heter), med bilder som inte visats i TV-varianten.
Inte nog med det så tänker Snapchat satsa på nya ljudeffekter utvecklade just för kanalen Snapchat Shows, som ska ge en 3D-känsla  för den som lyssnar – “för att ge en känsla av man är i samma rum där musiken spelas”, skriver Mashable.
Man kommer också att kunna använda sig av Snapcodes (som vi skrivit om tidigare) för att få förhandsvisningar och kunna se repriser längre fram (Snapchat är ju trots allt en kanal med 24-timmarsbegränsning).
Läs mer: Snapchat vill göra om länkarna på nätet till QR-koder
Under seriens gång så kommer man såklart kunna se reklam, bland annat från sponsorn Goldman Sachs. Detta är ännu ett smart avtal av Snap Inc. (ägarna till appen) som försöker skapa sig en unik nisch både inom sociala medier och inom marknadsföring.
För produktionsbolag som BBC (eller NBC, som man också har kontrakt med) så är det ett bra sätt att nå ut till en publik som hellre tittar på nät-tv än linjär-TV, medan det för Snapchat innebär fler användare och – inte minst – mer reklamintäkter.
Se en reklamvideo för serien nedan: